Vellfire Pengarah JSJN Bukit Aman dijumpai

Kenderaan rasmi Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman, Datuk Seri Mohmad Salleh yang dicuri pada 18 April lalu sudah dijumpai di Teluk Intan, Perak pagi semalam.

Vellfire yang digunakan Mohmad dilaporkan hilang selepas dicuri ketika pemandunya pergi menjamu selera di sebuah restoran sate di Sungai Ramal, Kajang baru-baru ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmad berkata, pasukan Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hilir Perak telah mengesan kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Vellfire itu dalam keadaan mencurigakan di belakang sebuah bangunan di Taman Melor Sejati di sana.

“Hasil pemeriksaan lanjut mendapati kenderaan itu masih dilaporkan hilang bersabit kes kenderaan curi di Kajang.

“Kenderaan tersebut telah dibawa ke IPD Hilir Perak untuk siasatan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

*gambar sekadar hiasan

Akhbar Kosmo! pada Jumaat lalu melaporkan kehilangan MPV berwarna hitam itu disedari oleh pemandu Mohmad yang juga anggota polis pada pukul 8 malam ketika dia hendak beredar selepas menjamu selera di sebuah restoran sate di Su­ngai Ramal, Kajang pada pukul 8 malam.

Ketua Polis Sela­ngor, Datuk Noor Azam Jamaludin berkata, hasil siasatan mendapati pemandu berusia 31 tahun itu dikatakan baru selesai menyelenggara kenderaan tersebut di Jinjang, Kuala Lumpur dan dalam perjalanan ke Negeri Sembilan

sumber : kosmo!

DahViral!

Berperanan sebagai ketua editor dan teknikal pasukan dah viral.

You may also like...